Relatietherapie

Als je van iemand houdt, wil je graag contact hebben met de ander. En dat is mooi. Maar als je intens contact hebt (of wilt) met de ander, zal je ook om moeten gaan met de ander als die ander op een andere manier dan jij doet, denkt of ervaart. En dat is best lastig. Hoe zorg je ervoor dat je bij elkaar blijft en het goed hebt met elkaar? Hoe zorg je ervoor dat je elkaar kunt blijven vertrouwen en dat je elkaar niet constant kritisch beoordeelt en veroordeelt? Dat kan alleen als je er samen keihard aan werkt en bereid bent om iets van jezelf op te geven. En hiervoor is weer tijd, vertrouwen en durf nodig. Groeien in Zijn wil je in dit proces begeleiden.
 
Je kunt eerst vrijblijvend kennismaken om te ervaren of Groeien in Zijn de sfeer kan bieden waarin jullie je beiden prettig en vertrouwd voelen. Tijdens dit kennismakingsgesprek zullen we dan bespreken welke werkwijze het beste bij jullie past. In veel gevallen zal het prettig zijn om eerst individueel te werken aan de eigen problemen die je ervaart. Hierbij wordt er dan niet gepraat over de ander, maar zal het doel zijn, om zelf beter zicht te krijgen op je eigen inbreng in de relatie. Wie ben jij? Wie ben jij in de relatie? In hoeverre ben je je bewust van het onderscheid tussen ‘wij’, ‘ik’ en ‘jij’. Waar zou jij zelf aan willen werken?
 
Als je je bewust bent van wie je zelf bent en wat je wilt, zal je beter het gesprek met de ander aan kunnen gaan. Hierbij wil Groeien in Zijn coachen. In de praktijk blijkt, dat in veel gevallen het niet eens nodig is, dat Groeien in Zijn dan nog bij de gesprekken aanwezig is. Beiden ben je dan zelf toegerust om het gesprek samen op een volwassen manier aan te gaan. In sommige gevallen kan het raadzaam zijn dat Groeien in Zijn wel aanwezig is bij de gezamenlijke gesprekken. In dat geval is Groeien in Zijn de bewaker van het gesprek als het gaat om wederzijds respect.

 

Lees hier meer over de visie groeien in Zijn……….of neem contact op.