lichaamswerk

Groeien in Zijn ontleent delen van haar visie en werkwijze uit de theorie van de Bio-energetica en emotioneel lichaamswerk. Deze theorie gaat er vanuit dat niet verwerkte emoties opgeslagen worden in spierspanningen in het lichaam. Als je niet beweegt, zal je ook geen emotie meer ervaren.

Opgekropte emotie (emotie betekent bewegen) komt weer vrij, en is weer te ervaren, door middel van inspanning en ontspanning.

Je lichaam is heel bijzonder gemaakt. Het is niet alleen een buitenkant, maar wordt gevormd door vooral de binnenkant. Emoties en ervaringen bepalen voor een groot deel de groei van je lichaam. Aan de houding van je lichaam of de spanning van spieren kan je vaak al zien welke psychische zorgen iemand heeft.

Groeien in Zijn kan je helpen om je bewust te maken van die spanningen in je lichaam. Hierbij kan je je dan tegelijkertijd ook bewust worden van opgekropte emoties en zorgen die je soms onbewust met je mee draagt.   Groeien in Zijn heeft de visie dat je door te bewegen (inspannen) en te ontspannen komt tot ontlading van de spanning en komt bij de werkelijke pijn en werkelijke ontspanning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *